”Nördigt intresse för psykisk ohälsa! Jag sökte verktyg för att hantera egen ångest, rädslor, depressioner, utmattning, sorg, stress mm och hittade slutligen det jag sökte. I ”Från fritt fall till hopp” delar jag min resa med förhoppning att hjälpa och inspirera andra att våga leva det liv man drömmer om.”


Utbildningar:

Filosofie kandidatexamen inom beteendevetenskap samt inom personal- och arbetsliv, Lund

KBT steg 1 terapeut, Linnéuniversitetet, Växjö

Examinerad vildmarksguide inkl fjälledare sommar och vinter, Campus Åre, KY-utbildning

__________________________________________________________________________________

Bakgrund:

Som 9-åring förlorade jag hastigt min pappa vilket skapade stor ångest och oro, något som följde mig under lång tid. Åren gick men ångesten bestod. Så småningom insåg jag att jag behövde möta min ångest och mina rädslor då jag inte kunde springa ifrån dem. Jag började bli rädd att jag snart inte skulle orka gå hemifrån så jag tog dem i hand och lät dem följa med när jag började uppfylla mina drömmar i livet. Fallskärmskurs som 19-åring var den första stora utmaningen. Jag var totalt livrädd för att hoppa men än mer rädd för hur jag skulle må om jag inte vågade. Och det gick bra även om jag var rädd! Jag började inse att det är okej att det kan kännas läskigt och skrämmande, man kan göra saker ändå. Så jag vågade följa min magkänsla och äventyren fortsatte. De har bland annat inkluderat att jag har rest över hela världen, haft arbetsvisum i Australien och Kanada, rest i Sydostasien och Centralamerika, arbetat på kryssningsfartyg och som guide i Kenya och i Sydafrika, sovit under en gran och stått fastspänd på flygplansvinge i loopar under flyguppvisningar i Kina.

Med mina utmaningar tappade ångesten och rädslorna sitt grepp om mig och jag hittade den trygghet i mig själv som jag sökt. Jag läste till beteendevetare och KBT terapeut och insåg än mer hur människor fungerar och hur vi kan förhålla oss till det som händer runtomkring såväl som inuti. Jag har nu skrivit boken jag själv hade behövt och önskar hjälpa andra att må bättre såväl som våga leva det liv man drömmer om.

Jag jobbar idag som beteendevetare och KBT steg 1 teraput på en företagshälsovård i Växjö där jag bor med min man och våra 2 barn. På fritiden läser jag gärna böcker, spanar efter ”saker som glittrar” på loppisar, springer / tränar, vistas i naturen- och såklart – umgås med familj och vänner.